Ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις του DeKaneisPlaka στο Facebook και στηρίξτε μας κάνωντας απλά ένα Like:

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Πρόσεξε τι ανεβάζεις στο Facebook.....προκαλούν ακόμα και "ποινές φυλάκισης"

Το να αναρτούμε στο Twitter και στο Facebook, αποτελεί ένα μέρος της καθημερινότητας των περισσοτέρων από μας, ωστόσο, περισσότερο από το ήμισυ των χρηστών γνωρίζει ότι ενδεχομένως να παραβιάζει νόμους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμα και ποινές φυλάκισης.

Μια μελέτη που διενεργήθηκε από μία online συμβουλευτική εταιρεία, την knowthenet.org.uk, διαπίστωσε ένα ανησυχητικά μεγάλο αριθμό νέων, οι οποίοι δεν είχαν καμία ιδέα για το ότι, το σερφάρισμα θα μπορούσε να αποτελέσει καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων ή της ιδιωτικής ζωής, δυσφημιστικών παρατηρήσεων ή ακόμα και υποκίνηση ταραχών.


Η έρευνα έρχεται μετά την φυλάκιση 4 ετών, δύο ατόμων, που κατηγορήθηκαν ότι προσπάθησαν να υποκινήσουν ταραχές - μέσω του Facebook - το καλοκαίρι που πέρασε. Στους Jordan Blackshaw και Perry Sutcliffe-Keenan, από το Cheshire, επιβλήθηκε αυτή η ποινή, παρόλο που ποτέ τελικά δεν πραγματοποιήθηκε κάποιο είδος ταραχής.


Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.000 νέοι, ηλικίας 14 έως 21, διαπίστωσαν επίσης, ότι το 67% μεταφόρτωνε υλικό στο διαδίκτυο, όπως φωτογραφίες και στίχους από τραγούδια, τα οποία όμως από την άλλη προστατεύονται απ
ό νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.


Όταν πληροφορούνταν ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι παράνομη η μεταφόρτωση ενός βίντεο από κάποια συναυλία στο YouTube, για παράδειγμα, πολλοί απάντησαν ότι ποτέ δεν είχαν αναλογιστεί κάτι τέτοιο όταν κινηματογραφούσαν συναυλίες και μετά τις ανέβαζαν στο διαδίκτυο.

Πηγή fe-mail.gr
Αν σας φάνηκε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα Like:

 
close(x)

Lagrend creme