Ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις του DeKaneisPlaka στο Facebook και στηρίξτε μας κάνωντας απλά ένα Like:

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

ΔΕΙΤΕ: Ένας παράδεισος σε σχήμα… καρδιάς!

H περιοχή Shangri La με την ομώνυμη λίμνη να δεσπόζει στο κέντρο της αποτελεί διάσημο τουριστικό προορισμό στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν, συγκεντρώνοντας χιλιάδες....
επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου, που θέλουν να ζήσουν για λίγο μέσα σε αυτόν το μικρό παράδεισο!...

Το όνομα της λίμνης προέρχεται από την κινεζική φράση «Shangri La» που σημαίνει «Παράδεισος στη Γη» και βασικό χαρακτηριστικό της, πέρα από το ειδυλλιακό περιβάλλον, είναι το σχήμα καρδιάς που έχει, το οποίο προκαλεί εντύπωση από την πρώτη κιόλας ματιά.

Κρυστάλλινα νερά και καταπράσινα δέντρα, πολυτελείς κατοικίες με ολάνθιστες αυλές, ορχιδέες και πολύχρωμα λειβάδια συνθέτουν το ονειρικό τοπίο, το οποίο παραπέμπει -όχι άδικα- στον παράδεισο!

Ένας μύθος γύρω από τη δημιουργία του οικισμού αφορά στο βιβλίο του James Hilton με τίτλο «Lost Horizon» («Χαμένος Ορίζοντας»), όπου περιγράφεται η ιστορία μερικών ανθρώπων που είχαν ένα αεροπορικό δυστήχημα στην περιοχή στα τέλη του 1920.

Όσοι κατάφεραν να σωθούν της συντριβής ζήτησαν βοήθεια από ορισμένους βουδιστές μοναχούς που συνάντησαν τυχαία, οι οποίοι, μάλιστα, τους περιποιήθηκαν άριστα, προσφέροντας διάφορα φρούτα και λαχανικά.

Το πανέμορφο περιβάλλον και οι πολύχρωμες εικόνες έκαναν τους διασωθέντες να πιστέψουν πως είχαν… πεθάνει και βρίσκονταν στον Παράδεισο! Εξ ου και η ονομασία της περιοχής…


Αν σας φάνηκε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα Like:

 
close(x)

Lagrend creme