Ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις του DeKaneisPlaka στο Facebook και στηρίξτε μας κάνωντας απλά ένα Like:

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη Τσοχατζόπουλου

Η αντίστροφη μέτρηση για να ξεκινήσει η πρώτη δίκη του προφυλακισμένου πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου άρχισε....


Ήδη ο Άρειος Πάγος με βούλευμά του έδειξε το εδώλιο του κατηγορουμένου στον πρώην υπουργό, τον οποίο παρέπεμψε οριστικά και αμετάκλητα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» το χρονικό διάστημα 2006-2009.

Με το υπ΄ αριθμ. 1468/2012 βούλευμα του Αρείου Πάγου, απορρίφθηκε η αίτηση που είχε υποβάλλει ο πρώην υπουργός Άμυνας προκειμένου να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που τον παρέπεμπε σε δίκη. Σύμφωνα με το βαρύ κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο κ. Τσοχατζόπουλος ξέχασε να δηλώσει τραπεζικές καταθέσεις, μετοχές και αξιόγραφα χιλιάδων ευρώ μέσα στην τριετία 2006-2009.

Συγκεκριμένα στον κ. Τσοχατζόπουλο αποδίδεται ότι:

-Το 2006 δεν δήλωσε οικογενειακές καταθέσεις 20.000 ευρώ, καθώς και μετοχές και αξιόγραφα αξίας μικρότερης των 27.000 ευρώ.

-Το 2007 παρέλειψε να περιλάβει καταθέσεις περίπου 13.000 ευρώ, ενώ δεν περιέλαβε επενδυτικά προϊόντα ύψους περίπου 20.000 ευρώ.

-Το 2008 δεν δήλωσε οικογενειακές καταθέσεις 20.000 ευρώ.

-Το 2009, δεν δήλωσε το ακίνητο της οδού Διονύσου του Αρεοπαγίτου που αγόρασε η σύζυγός του και προσωρινά κρατούμενη Βίκυ Σταμάτη, το οποίο άλλωστε έχει δεσμευτεί μετά την απολογία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ο ίδιος πάντως έχει υποστηρίξει πώς το σπίτι δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του 2010, καθώς αποκτήθηκε το 2009, καθώς επίσης πως έχει στείλει στη Βουλή συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κατοχή του.
Αν σας φάνηκε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα Like:

 
close(x)

Lagrend creme